HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 14., szerda

Baconba tekert töltött gombafejek zöldségekkel együttsütve

Hozzávalók :
  • 3 db nagyobb csiperke gomba
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db újhagyma
  • 15 db koktél paradicsom
  • bacon szalonna
  • 1/2 dobot 65 gr füstölt húskrém
  • 1 db tojás
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • barbecue fűszerkeverék
Elkészítés:

A gombafejek törzsét eltávolítom, betekerem a bacon szalonnával, majd belehelyezem egy serpenyőbe az alsó részével lefelé. Mellérakom a zöldségeket, sózom, borsozom, megszórom a barbecue fűszerkeverékkel.
Amikor már megsült, megfordítom őket. Két gombába  húskrémet rakok, a harmadikba pedig beleütök egy tojást. Újra fűszerezem, szórok rá fokhagymás petrezselyem fűszerkeveréket, a tojásra piros paprikát.
Amikor megsült, tálalom. Zsemlével fogyasztottam.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, főleg így az egybesült zöldségekkel

    VálaszTörlés
  2. Már ahogy az edénybe nyersen vannak már ott guszta! Nagyon finom lehet így a zöldségekkel!

    VálaszTörlés
  3. Szalonna, gomba, zöldségek, ez így együtt a fűszerekkel csak finom lehet és látványnak is szép.

    VálaszTörlés