Fehérboros, csirkemájas karalábéleves
Hozzávalók :- 3 db karalábé kivájt belseje és levele
- 1 db sárgarépa
- 1 db krumpli
- 1db vöröshagyma
- 1 db újhagyma szárastul
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem zöld
- chili paprika
- 20 dkg csirkemáj
- vaj
- liszt
- só
- leveskocka
- őrölt fekete bors
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék.
- fehér bor
A karalábé már adott volt (a töltött karalábé révén). A répát megpucoltam, az újhagymával és a chili paprikával együtt felkarikáztam. A hagymát, fokhagymát apróra, a krumplit hámozás után kockára vágtam. A karalábé leveleket és a petrezselymet daraboltam. A májakat kettévágtam.
Egy lábasban vajon a hagymákat megdinszteltem, majd hozzáadtam a zöldségeket is, fűszereztem, felengedtem vízzel, s elkezdtem főzni.
Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, öntök bele bort, s beleteszem a csirkemájat. Ezután már csak rövid ideig főzöm. Megsózom és tálalom.
Izgalmas, finom lehet
VálaszTörlésNagyon guszta, jó ötlet májjal! Kedvet is kaptam valami csirkemájas finomságot főzni. :-)
VálaszTörlés