Gyorsan elkészülő, fejedelmi tészta, mediterrán ízvilággal.
Hozzávalók :
- 25 dkg szarvacska ( chifeleti, vagy lumaconi)
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 levél spenót
- 1 ek vaj
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg kéksajt (roquefort)
- só
- őrölt fekete bors
- chili pehely
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.
Közben a fokhagymát aprítom. Majd egy serpenyőben olajon megolvasztom a vajat, hozzáadom a fokhagymát, majd a spenót zömét, fűszerezem. Beleteszem a sajt nagy részét.
A tésztát leszűröm, a szószhoz keverem, átforgatom.
Tálalok. Egy tányérra szedek a tésztából, morzsolok rá még kéksajtot. Megszórom borssal és cilipehellyel, tépek rá spenótlevelet, szeletelek rá fokhagymát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése