HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. május 27., vasárnap

Fokhagymás, tejszínes, kéksajtos lumaconi (szarvacska tészta)

Fokhagymás, tejszínes, kéksajtos lumaconi (szarvacska tészta)


Egyszerű, gyorsan - kevesebb mint 15 perc alatt - elkészülő olaszos tésztaétel, ugyanakkor finom.

Hozzávalók:


  • 25 dkg lumaconi
  • 1 ek vaj
  • 1 mk olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 levél bazsalikom
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 dkg kéksajt (penészes sajt)
  • őrölt fekete bors;
  • 2 db chili
  • díszítésnek bazsalikomlevél és
  • fokhagyma


  • Elkészítés:

    A tésztát felteszem sós vízben főni.

    A  fokhagymát és a bazsalikomot aprítom, a chilit szeletelem.

    Egy serpenyőben kevés olajon és vajon megpirítom a fokhagymát. Fűszerezem, ráöntöm a tejszínt, hozzáadom a bazsalikom leveleket, a kéksajt és a chili felét.

    Rászedem a tésztát, átforgatom.

    Tálalok. Egy tányérra szedek a tésztából, morzsolok rá kéksajtot. Megszórom borssal, teszek rá bazsalikomlevelet, chilit és szeletelek rá fokhagymát.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése