HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. május 10., csütörtök

Asperges op Vlaamse wijze/Flamand spárga

Asperges op Vlaamse wijze/Flamand spárga


Spárga szezon van, egy specialitással leptem meg magam. 


Hozzávalók:

  • 6 db fehér spárga  
  • 2 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
  • 1 db krumpli

Elkészítés:

A krumplit felteszem héjában főni. Keményre főzöm a tojásokat is. 

A spárgákat megpucolom, végeiket levágom.  Enyhén sós, cukros vízben bő 15 percig főzöm.

A petrezselymet aprítom, beleteszem egy kis edénybe, hozzáadom a vajat, sózom, borsozom, mikróban megolvasztom.

A tojásokat megpucolom, apróra vágom. A krumplit is megpucolom, négybe vágom.

A spárgákat egy hosszú tálra rakom, rárakom - középre - az aprított  tojásokat, mellé a krumplikat, s meglocsolom a vajas szósszal, díszítem petrezselyemlevéllel.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése