Sült kolbász gombás lecsóval és krumplival
A sült kolbász és a lecsó csodás együttese.
Hozzávalók:
- 1 szál sütnivaló kolbász (kb 30 dkg)
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chili
- 2 db paradicsom
- 3 db csiperkegomba
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- napraforgó olaj
- 4 db krumpli
Elkészítés:
A krumplit előfőzöm, megpucolom, karikára vágom.
Közben az újhagymát karikára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat, a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A kolbászt megszurkálom, a szalonnát aprítom.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, ezen megdinsztelem a hagymát, ráteszem a paprikát, a paradicsomot, majd a gombát. Fűszerezem.
Egy másik serpenyőben megsütöm a kolbászt, majd ennek zsírjában megpirítom a krumplit.
Tálaláskor szedek a tányérra a lecsóból, s teszek rá egy fél kolbászt és a krumpli felét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése