HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. november 13., hétfő

Sült kolbász gombás lecsóval és krumplival

Sült kolbász gombás lecsóval és krumplival


A sült kolbász és a lecsó csodás együttese.

Hozzávalók:

  • 1 szál sütnivaló kolbász (kb 30 dkg)
  • 1 szelet  füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 3 db csiperkegomba
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 4 db krumpli

Elkészítés:

A krumplit előfőzöm, megpucolom, karikára vágom.

Közben az újhagymát karikára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat, a gombát  szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.  A kolbászt megszurkálom, a szalonnát aprítom.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, ezen megdinsztelem a hagymát, ráteszem a paprikát, a paradicsomot, majd a gombát. Fűszerezem.

Egy másik serpenyőben megsütöm a kolbászt, majd ennek zsírjában megpirítom a krumplit.

Tálaláskor szedek a tányérra a lecsóból, s teszek rá egy fél kolbászt és a krumpli felét.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése