Kaliforniai paprika krémsajttal, valamint sertésmájkrémmel töltve, tükörtojással és krumplival, paradicsommal együttsütve
Szeretem a serpenyőben és sütőben készült ételeket. A munka javát a sütő végzi, finomak és jól mutatnak a tányéron. Nálam a látvány is fontos.
Hozzávalók:
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 0,5 doboz sertésmájkrém
- 0,5 kicsi sajtkrémrúd
- 1 db tojás
- só
- őrölt feketebors
- őrölt csípős pirospaprika
- napraforgó olaj
- 2 db krumpli
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
A krumplit előfőzöm, megpucolom.
Közben a paprikának levágom a sapkáját és az alját, a megmaradt részt három egyenlő részre vágom. A paprika szeleteket egy serpenyőbe teszem.
A paprika felső részét feldarabolom, s a paprikákba teszem. Ezután az egyik paprikát megtöltöm a sajtkrémmel, a másikat a májkrémmel. A harmadikat üresen hagyom. Melléjük rakom a krumplikat és a paradicsomot, locsolok rájuk olajat, s sózom, borsozom őket. A serpenyőt letakarom egy alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
30 perc elteltével leveszem a fóliát, az üres paprika szeletbe ütök egy tojást, visszateszem a serpenyőt a sütőbe, s még 10 percig sütöm.
Tálaláskor a tányérra helyezem a paprikaszeleteket, a krumplikat és a paradicsomot. A tükörtojásra szórok pirospaprikát, a krumplira, paradicsomra feketeborsot. A paprikaszeletek közepét díszítem a paprika alsó részéből kialakított kis korongokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése