HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. november 14., kedd

Kaliforniai paprika krémsajttal, valamint sertésmájkrémmel töltve, tükörtojással és krumplival, paradicsommal együttsütve

Kaliforniai paprika krémsajttal, valamint sertésmájkrémmel töltve, tükörtojással és krumplival, paradicsommal  együttsütve


Szeretem a serpenyőben és sütőben készült ételeket. A munka javát a sütő végzi, finomak és jól mutatnak a tányéron. Nálam a látvány is fontos.


Hozzávalók:

  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 0,5 doboz sertésmájkrém
  • 0,5 kicsi sajtkrémrúd
  • 1 db tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 2 db krumpli
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

A krumplit előfőzöm, megpucolom.

Közben a paprikának levágom a sapkáját és az alját, a megmaradt részt három egyenlő részre vágom. A paprika szeleteket egy serpenyőbe teszem.

A paprika felső részét feldarabolom, s a paprikákba teszem. Ezután az egyik paprikát megtöltöm a sajtkrémmel, a másikat a májkrémmel. A harmadikat üresen hagyom. Melléjük rakom a krumplikat és a paradicsomot, locsolok rájuk olajat, s sózom, borsozom őket. A serpenyőt letakarom egy alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

30 perc elteltével leveszem a fóliát, az üres paprika szeletbe ütök egy tojást, visszateszem a serpenyőt a sütőbe, s még 10 percig sütöm.

Tálaláskor a tányérra helyezem a paprikaszeleteket, a krumplikat és a paradicsomot. A tükörtojásra szórok pirospaprikát, a krumplira, paradicsomra feketeborsot. A paprikaszeletek közepét díszítem a paprika alsó részéből kialakított kis korongokkal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése