HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. november 4., szombat

Hamis gulyásleves darált húsból és füstölt kolbásszal, vörösborral

Hamis gulyásleves darált húsból és füstölt kolbásszal, vörösborral


Megkívántam egy gulyáslevest, de nem volt itthon hozzávaló marhahús, s mivel a közelünkben nincs hentes, a piacra, vagy a budaörsi hypermarketbe pedig nem volt kedvem kimenni, ezért azzal dolgoztam, ami a hűtőben volt. Ez lett belőle. Szerintem, így ránézésre senki nem mondaná meg, hogy ez nem egy igazi gulyásleves. Ízre is finom volt.

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált fűszerezett hús
  • 1szelet (kb 5 dkg) füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • 1 db gulyásleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • köménymag
  • napraforgó olaj
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, majd felkockázom. A hagymát, petrezselyemzöldet aprítom,  az újhagymát, a répát, a petrezselyemgyökeret  karikára vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A kolbászt felszeletem, a szalonnát csíkokra vágom.

Egy fazékban olajon megpirítom a szalonnát, kanalazva hozzáadom a darálthúst, beleteszem a kolbászt, átforgatom, majd belerakom a zöldségeket. Fűszerezem, s feleresztem vízzel, s nem túl erős tűzön főzöm.

Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáöntöm a bort.

Tálalok. Kenyérrel, borral fogyasztom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése