Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal, fehérbabbal, gombával tejfölösen
Ez az étel konzervekből készült, így nagyon gyorsan összeállt, s főleg nem volt büdös a konyhában. Bár az egyik összetevő a fehérbab paradicsommátrásban csalódást okozott, mert paradicsom nem volt benne. Ezt kipótoltam egy paradicsom püré-konzervvel.Hozzávalók:
- 1 doboz pacalpörkölt csülökhússal (500 gr)
- 1 doboz Champignons (230 gr)
- 1 doboz fehérbab paradicsom-mártással (Happy Fruct) (400 gr)
- 1 doboz sűrített paradicsom (70 gr)
- 3 db chili
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
- 5 dkg trapista sajt
- csípős paprika krém
- só
- őrölt fekete bors
- csípős piros paprika
- 2 db nagy burgonya (újkrumpli) kb. 30 dkg
- 10 szál petrezselyem
- 3 db chili a tálaláshoz
A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.
Közben a pacalt a többi összetevővel összekeverem, fűszerezem, ráöntöm a vörösbort, felrottyantom.
Tálaláskor szedek a tányérba pacalt, mellé sós krumplit, vágok rá petrezselymet. A pacalra teszek egy kanál tejfölt, s rá egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése