HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. július 10., péntek

Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal, fehérbabbal, gombával tejfölösen

Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal, fehérbabbal, gombával tejfölösen


Ez az étel konzervekből készült, így nagyon gyorsan összeállt, s főleg nem volt büdös a konyhában. Bár az egyik összetevő a fehérbab paradicsommátrásban csalódást okozott, mert paradicsom nem volt benne. Ezt kipótoltam egy paradicsom püré-konzervvel.

Hozzávalók:

  • 1 doboz pacalpörkölt csülökhússal (500 gr)   
  • 1 doboz Champignons (230 gr)
  • 1 doboz fehérbab paradicsom-mártással (Happy Fruct) (400 gr)
  • 1 doboz sűrített paradicsom (70 gr)
  • 3 db chili
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg trapista sajt
  • csípős paprika krém
  • őrölt fekete bors
  • csípős piros paprika
  • 2 db nagy burgonya (újkrumpli) kb. 30 dkg
  • 10 szál petrezselyem 
  • 3 db chili a tálaláshoz
Elkészítés: 

A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.

Közben a pacalt a többi összetevővel összekeverem, fűszerezem, ráöntöm a vörösbort,  felrottyantom.

Tálaláskor szedek a tányérba pacalt, mellé sós krumplit, vágok rá petrezselymet. A pacalra teszek egy kanál tejfölt, s rá egy chilit.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése