HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. július 8., szerda

Karfiol leves rántás nélkül, sajttal

Karfiol leves rántás nélkül, sajttal

Egy nagyon egyszerű, de finom leves. Kánikulában nem is vágytam rántásra és nokedlire.


Hozzávalók:

  • 1 db karfiol
  • 0,5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 szál sárgarépa
  • 3 db chili
  • 5 dkg trapista sajt
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítés:

A karfiolt rózsára szedem, a répát félbe, majd négybe vágom, a hagymákat darabolom. A zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá 6 dl vizet, sózom, borsozom belemorzsolom a leveskockát.

Amíg fő, lereszelem a sajtot.

Amikor a zöldségek megpuhultak, tálalok. Rászórok a sajtból, s teszek rá egy chilit. A mikrózás után még megszórtam borssal és paprikával.









P.S. A Hírkereső 2015.08.24. Gasztro Napi Top-jában:
9. Karfiolleves sajttal, rántás nélkül(Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése