HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. július 4., szombat

Ratatouille rizzsel

Ratatouille rizzsel


A lecsó minden fajtáját imádom. Ezúttal egy francia lecsót hoztam. Bár már több ratatouille receptet töltöttem fel, most azonban egy vega változattal ismerkedhettek meg. Nincs se szalonna (ami az autentikus ratatouille-ben amúgy sincs), se kolbász, de még vörösbor sem. A ratatouile-ban nem a paprika dominál, s a fűszerezése is eltér a magyar lecsótól.

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 2 db kisebb cukini
  • 90 dkg lecsópaprika (sárga, zöld, piros)
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 3 db chili paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szál kakukkfű
  • 2 szál bazsalikom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • 4 ek szeletelt fekete olívabogyó
  • olíva olaj
  • chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • morzsolt bazsalikom
  • morzsolt oregano
  • 1 tasak (125 gr) előfőzött rizs.

  • Elkészítés:

    A zöldségeket feldarabolom, illetve szeletelem,  a hagymákat aprítom.

    Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a szeletelt répát, majd a karikára vágott paprikákat, ezt követően a szeletelt cukkinit és a kockára vágott padlizsánt, végül a nyolcadolt paradicsomot. Hozzáadom a babérleveleket, a kakukkfűvet, az olívabobyókat és a bazsalikomot. Fűszerezem, rálocsolom a chili szószt. Fél órát főzöm.

    Közben megfőzöm a rizst. Sózom, borsozom.

    Tálaláskor szedek a tányérra ratatouille-t, mellé rizst, amit egy petrezselyem levéllel díszítek.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése