HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. július 5., vasárnap

Pizza Ratatouille

Pizza Ratatouille


A francia és az olasz konyha házasításának az eredménye. Próbáld ki, nagyon finom.

Hozzávalók:


  • 1/3 db padlizsán
  • 1 db kisebb cukini
  • 2 db színes lecsópaprika 
  • 0,5 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db  kicsi sárgarépa
  • 0,5  fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 levél bazsalikom
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db kicsi babérlevél
  • 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
  • olíva olaj
  • chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • morzsolt bazsalikom
  • morzsolt oregano
  • 1 db 24 cm-es )20 dkg) pizzalap
  • paradicsomszósz
  • chiliszósz
  • 2 dkg sajt
  • 1 db chili

  • Elkészítés:

    A zöldségeket tetszés szerint feldarabolom, illetve szeletelem, a hagymákat aprítom. Egy  serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a szeletelt répát, majd a karikára vágott paprikákat, ezt követően a szeletelt cukkinit és a kockára vágott padlizsánt, végül a nyolcadolt paradicsomot. Hozzáadom a babérlevelet, a kakukkfüvet, az olívabogyókat és a bazsalikomot. Fűszerezem.. Fél órát főzöm.

    Közben lereszelem a sajtot, a pizzalapra locsolok olívaolajat, s beteszem 5 percre a mikróba. Majd rápakolom a ratatouille-t, közepére rakok egy chilit, s megszórom a sajttal. Visszateszem a mikróba.









    P.S. A Hírkereső 2015.08.21. Recept - Napi Top-ban:
    9. Pizza Ratatouille (Mindmegette)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése