Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
Lecsó - a megunhatatlan. Én a nagyon csípőset szeretem, de mindenki tetszés szerint ízesítse.Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhaghyma
- 75 dkg lecsópaprika
- 2 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili
- 50 dkg paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 ek zsír, vagy napraforgó olaj
- 15 dkg füstölt csípős kolbász
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- chili szósz
- 125 gr előfőzött rizs
- 1 dl vörösbor
A paprikát szeletelem, a paradicsomot negyedelem, a hagymákat aprítom, a szalonnát kockára vágom.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon a szalonnákat megpirítom, majd ráteszem a hagymákat. Együtt dinsztelem. Rövid idő után hozzáadom a paprikát, végül a paradicsomot. Fűszerezem.
Közben a kolbászról lehúzom a héját, darabolom. Megfőzöm a rizst.
Amikor már fogkemény a paprika, hozzáadom a kolbászt, majd belekeverem a rizst.
P.S. A Hírkereső 2015.08.24. Gasztro Napi Top-jában:
10. Vörösboros lecsó rizzsel, szalonnával és kolbásszal (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése