HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. április 1., péntek

Lecsó lecsókolbásszal

Lecsó lecsókolbásszal

Ismét felbontottam egy üveg saját eltevésű lecsót. Ezúttal lecsókolbászt tettem bele, s körítés nélkül, zsemlével fogyasztottam, de előtte még jól megfűszereztem borssal és paprikával.

Isteni volt.


12 megjegyzés:

  1. Elhiszem, hogy isteni... :-)
    Én is beterveztem a napokban a lecsót, de sajnos nem házi eltevésből.
    Hiányolom viszont azt a lehetőséget a blogodról, hogy ételfajta szerint keressek Nálad receptet.
    Írtad nálam, hogy jó kis bárányt ettél Iránban, gondoltam keresek Nálad valami bárány receptet, bízom az ízlésedbenn, de nem találtam lehetőséget a bárány szóra való rákeresésre.
    Elnéztem valamit, vagy nem kategorizálod a recepteket ily módon?
    Köszi a választ!

    VálaszTörlés
  2. Mi is szerejük a lecsót elsősorban szezonális ételként. De én is teszek el télire, és amig nem kapható az új paradicsom és paprika - az iazi szabadföldi - addig ha megkívánjuk, a saját eltevésűt használom. Én köretnek nokedlit készítek, de szoktam rizzsel, tojással is készíteni.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Latsia!
    Igazad van. Nincs kategorizált receptkeresőm. De ha a blogom keresőjébe beírod, amire kíváncsi vagy, akkor az megjelenik. Nos, bárányt még nem töltöttem fel, csak birkát:
    Vörösboros birkapörkölt sós krumplival
    http://eshobbychef.blogspot.com/2010/12/vorosboros-birkaporkolt-sos-krumplival.html
    Itthon ritkán eszem bárányt, egyrészt, mert inkább csak birka van a multinál, ahova járok, másrészt az én konyhám egyszemélyes. A feleségem csak nagyon ritkán eszik a főztömből, az évek folyamán ízlésünk nagy mértékben eltávolodott egymástól. Régebben szerette a főztömet, volt amit csak én főztem (pl. olasz kaják, vadak), s ma már sok mindent nem kedvel, amit pedig korábban szeretett (pl. pizza, amiből pedig rengeteget evett Olaszországban, Jugóban az Isztrián, de még az USA-ban is) . Ráadásként neki én túl csípősen készítem az ételeket.
    Úgyhogy elég nehéz olyan ételeket készítenem, ami nem túl macerás, nem beszélve a kis adagokról, mivel maximum két alkalommal akarom ugyanazt enni, azt sem egymást követően.
    A lányunk kedvelte a főztömet, még amikor már elköltözött, akkor is gyakran evett belőle, de most Németországban dolgozik betanuláson június végéig. Legközelebb húsvétkor jön haza, aztán június végén átmegy Grazba, ahol a cég ottani leányvállatának lesz a főnöke. Úgyhogy megint csak magamnak főzhetek. Mindenesetre büszke vagyok rá, a nyomdokaimba lépett. Én 1968-ban lettem a legnagyobb osztrák állami cég - VÖEST-ALPINE - magyarországi képviseletének az igazgatója. Azért még előnyöm van, nekem három felsőfokú (külkereskedelmi szakanyaggal bővített) felsőfokú nyelvvizsgám van, neki "csak" másfél (német felső, angol közép).

    VálaszTörlés
  4. Én köretként nokedlit, tésztát, krumplit, rizst is szoktam készíteni. A lecsóba pedig gyakran teszek mást is, pl. cukkinit. A lényeg, hogy jó csípős legyen.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta a lecsód, mi imádjuk és én is szoktam eltenni, hogy télen is tudjunk enni. Szeretjük tojással, vagy kolbásszal, vagy mindkettővel, vagy üresen, isteni

    VálaszTörlés
  6. Kedves Rita!
    A legjobb persze nem üresen, hanem mindkettővel, vagyis kolbásszal és tojással, s ami a lecsónál a legfontosabb, jó csípősen.

    VálaszTörlés
  7. Guszta, jól lehet tunkolni kenyérrel ahogy látom bőven van zaftja, tojással csípősen én is nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Hobbychef, nagyon szépen köszönöm a választ, megkeresem akkor a link alapján a birkát.
    Biztosan nem könnyű 1 emberre főzni, pláne áltozatosan, de ahogy itt olvasgatok azért örömmel látom, hogy sikerül!:-)
    Sok boldogságot kívánok a kedves Lányának, legyen Ő is olyan sikeres, mint az Édesapja.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Latsia!
    Köszönöm a jókívánságokat, azért viszont neheztelek rád, hogy átváltottál a magázásra. Én ezt mindig is utáltam. Amikor nagyfőnök voltam, akkor is tegeződtem a munkatársaimmal. Ebben a közösségben sem szokásos a magázás.

    VálaszTörlés
  10. Jaj, de klassz lehetett! egyszer írd meg, kérlek, hogyan teszed ela lecsót télire. én sajnos üvegben veszem a gyárit.

    VálaszTörlés
  11. Kedves m.k.!
    A lecsó eltevéséről két bejegyzésem is van:
    Lecsó télre a családnak :
    http://eshobbychef.blogspot.com/2010/09/lecso-telre-csaladnak.html
    Csípős lecsó magamnak:
    http://eshobbychef.blogspot.com/2010/09/csipos-lecso-magamnak.html
    Remélem ezentúl nem boltit veszel.

    VálaszTörlés