HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 28., kedd

Töltött káposzta sült kolbásszal és sült szalonnával, fehérborral

Töltött káposzta sült kolbásszal és sült szalonnával, fehérborral

Hozzávalók:

  • 2 db káposzta levél/fejenként
  • savanyú káposzta
  • sertés dagadó
  • rizs
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zsíradék (pl. libazsír)
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • kapor
  • chili paprika
  • tojás
  • babérlevél
  • húsleves kocka
  • fehér bor
  • babérlevél
  • fehérbor
  • tejföl
  • paraszt kolbász
  • füstölt szalonna

Elkészítés:

A káposzta levelekből a vastagabb ereket kivágom.
Egy serpenyőben megsütöm a szalonnát, hozzáadom a darált húshoz, akárcsak a zsírban megpirított hagymát, valamint a fokhagymát, a rizst, őrölt fekete borsot, őrölt piros paprikát, őrölt köményt, majorannát, kaprot, összekeverem.
Egy edényben kisütök egy kevés füstölt szalonnát, hozzáadom a savanyú káposztát, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, felöntöm vízzel, s a savanyú káposzta levével, adok hozzá húsleveskockát, chilipaprikát, felforralom.
A káposzta levelekbe teszek egy kanálnyi tölteléket, összetekerem, a végeket benyomkodom.
A töltelékeket beleteszem az edénybe, adok hozzá babérlevelet, s lassú tűzön 1,5 - 2 óra alatt készre főzöm, a vége előtt adok hozzá fehérbort. Amikor kész, aki akarja, behabarhatja liszttel, tejföllel. Én nem bíbelődöm ezzel.
Tálaláskor a káposztákra teszek tejfölt, sült kolbászt és sült szalonnát (kakastaréjt), s megszórom piros paprikával.

Megjegyzés: Szabolcsban paradicsomlével készítik, mint a töltött paprikát. Kipróbáltam, úgy is finom. Legközelebb így is elkészítem, s feltöltöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése