HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 20., hétfő

Lecsó télre a családnak


Lecsó eltevés I. (családnak)


A lecsót disznózsírral szoktam főzni, de most a libatepertő készítése után sok libazsír maradt, ezért ezt használtam fel. Ezt a lecsót a családomnak főztem, magamnak külön főzök extra erősen, s tartósítószer nélkül.

Hozzávalók:

 

  • 6 kg paprika
  • 3 kg paradicsom
  • 2 kg vöröshagyma
  • 1 kg libazsír
  • nátriumbenzoát

 

Elkészítés:

 

A paprikát szeletelem, a vöröshagymát kockára vágom, a paradicsomot darabolom.
Egy nagy lábosban megmelegítem a libazsírt, beleteszem a hozzávalókat, sózom és gyakori keverés mellett készre főzöm. Keverek bele 2 teáskanál nátriumbenzoátot.

Még forrón, alaposan kimosott üvegekbe merem, s egy nagy tálba rakom, párnával, pléddel jól betakarom. Ha kihűltek,kiveszem őket a száraz dunsztból, s mehetnek a polcra (11 üveg lett).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése