HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 22., kedd

Sült pangasius petrezselymes krumplival, baby répával és zöldborsóval, tejszínes sajtos besamel mártással

Sült pangasius petrezselymes krumplival, baby répával és zöldborsóval, tejszínes sajtos besamel mártással

Hozzávalók :
  • 2 db pangasius filé
  • só 
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • fűszeres olívaolaj
  •  6 db krumpli
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • baby répa zöldborsóval (mélyhűtött)
  • Vegeta
  • vaj
  • 1 ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • reszelt parmezán
  • őrölt fehér bors
  • kapri bogyó
  • újhagyma szára
  • egész tarka bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem
Elkészítés:
A halszeleteket kieresztés után sózom, borsozom, s bőségesen facsarok rá citromlevet, s félreteszem.
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom. A baby répát és zöldborsót Vegetás vízben megpárolom.
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rászórom a lisztet, világosra  pirítom., felöntöm tejjel, simára keverem, hozzáadom a tejszín, beleszórom a reszelt sajtot, capri bogyót az apróra vágott hagyma szárakat, petrezselymet, őrölt fehér borsot, szerecsendiót, felforralom, majd lassú tűzön, gyakori keverés mellett készrefőzöm.
Közben egy másik serpenyőben olajon megsütöm a halszeleteket.
Tálaláskor a tányérra helyezem a halat, mellé a felszeletelt petrezselymes krumplit, s a zöldségeket. Megszórom petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel és borssal. Öntök a halra szószt, s díszítem petrezselyem zölddel.

    7 megjegyzés:

    1. Ez egy felséges étel, látványra is és gondolom ízre is!

      VálaszTörlés
    2. Miután cápaharcsa imádó vagyok, meg kell dícsérjelek, hogy hoztál nekem egy kis kótolót. Komolyan mondom úgy korog a gyomrom a látványtól. Nagyon guszta lett. Imádom a pangaskiust minden formában.

      VálaszTörlés
    3. Szeretem a pangasiust és örülök ennek a receptnek!Köszi

      VálaszTörlés
    4. Mindig szerettem volna megkóstolni, még a neve is olyan előkelő. Jól néz ki.

      VálaszTörlés
    5. Ez nagyon finom és látványként is gyönyörű.

      VálaszTörlés
    6. Ez nagyon jó ebéd lehetett, köszönöm a receptet!

      VálaszTörlés