HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 3., csütörtök

Tél a tavaszban/Forraltbor naranccsal

Tél a tavaszban

Ma reggel  - a tavasz 3. napján - erre ébredtem:


Ilyenkor jól esik egy lélekmelegítő:

Fehérboros forralt bor naranccsal

Hozzávalók :
  • 1 db narancs
  • 0,5 l szőlölé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek narancslikőr (Grand Marnier)
  • 1 db szegfűszeg
  • 1 db csillag ánizs
  • 1/2 rúd fahéj
  • 2 szelet citrom
Elkészítés:
A narancsot kettévágjuk, a levét egy edénybe öntjük, beletesszük az összes hozzávalót, felforraljuk, majd rövid állás után   pohárba öntjük, citromszelettel díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Sajnos dettó, de mostanra elolvadt, jöhetne már a meleg

    VálaszTörlés
  2. Kedves Endre!
    Gyönyörűek a képek, csak nem tavasszal, viszont jó ötlet a forralt bor.
    Üdv. Mrita

    VálaszTörlés