Sült hús zöldséges rizzsel
Hozzávalók :- 2 szelet hús
- Vegeta
- mustár
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- chili szósz
- chili paprika
- olíva olaj
- rizs
- kelkáposzta
- petrezselyem
- húsleves kocka
A húst kis darabokra vágom, beleteszem egy dobozba, bekenem a fűszerekkel, öntök rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe legalább egy napra. A rizst beáztatom.
Másnap a rizst felteszem főni. A kelkáposztát leveleire szedem, s húsleves kocka hozzáadásával szintén főzni kezdem (csak néhány levélre van szükség, a többi majd a rakott kelkáposztához kell).
A rizsbe belekeverem az apróra vágott kelkáposztalevelet és petrezselymet, borssal, Vegetával, fokhagymás petrezselyem fűszerkeverékkel ízesítem.
Egy serpenyőben olívaolajon megsütöm a húst.
Tálaláskor a húsdarabkákat egy tányérra teszem, mellé formázom a rizst (egy bögre segítségével), s díszítem egy kis kelkáposzta levéllel és chili paprikával. (A fotózás után még locsoltam a rizskupacra chili szószt, így nem csak ízesebb lett, de a színek is jobban érvényesültek, de már lusta voltam megint elővenni a masinát.)
Még jó, hogy most ebédeltem
VálaszTörlésHát ez nagyon étvágygerjesztő! :)
VálaszTörlésNagyon gusztusos.
VálaszTörlés