HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 30., szerda

Roquefortos saláta tojással

Roquefortos saláta tojással

Hozzávalók:

  • fejessaláta
  • rukkola saláta
  • 1 db kaszinó tojás
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma
  • lila hagyma hajtása
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • citromlé
  • extra szűz olíva olaj
  • majonéz
  • Roquefort/kék sajt
  • fokhagymás petrezselymes bruschetta
Elkészítés:

A saláta leveleket (6-7 darabot) elhelyezem a tányéron, középre kerül a saláta zsenge közepe, egyben. Rászeletelem a paradicsomot, a hagyma karikákat, fűszerezem, facsarok rá citromlevelet. Ráhelyezem a kaszinó tojást, meglocsolom majonézzel és olíva olajjal, morzsolok rá roquefort-ot, díszítem hagyma szárral és néhány rukkola salátalevéllel. Beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztáskor megmelegítem a bruschetta-kat, s a tányérra helyezem.

3 megjegyzés: