Parmezános toszkán paradicsomleves bazsalikommal
Hozzávalók:
- 1/2 l paradicsomlé
- liszt
- vöröshagyma
- fokhagyma
- póréhagyma
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- oregano
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- kakukkfű
- borsikafű
- bazsalikom
- chili szósz
- chili paprika
- szikkadt zsemle
- olívaolaj
- extra szűz olíva olaj
- reszelt Parmezán
Egy kis fazékban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, szórok rá egy kevés lisztet. Felöntöm a paradicsomlével, beleteszem az apróra vágott bazsalikomot és a fűszereket, s felforralom.
Közben egy szelet szikkadt zsemlét megpirítok, bedörzsölöm fokhagymával, s kockákra vágom.
A levest tányérba merem, ráteszem a zsemlekockákat, meglocsolom extra szűz olíva olajjal, szórok rá Parmezán sajtot, s díszítem chili paprikával és egy bazsalikom levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése