Sült kolbász vele sült baconos krumplival, mellé csalamádéval
Hozzávalók :- 3 db sütnivaló kolbász
- 8 db krumpli
- libazsír
- bacon szalonna
- só
- bors
- petrezselymes fokhagyma fűszerkeverék
- csalamádé
A héjában félig megfőzött krumplit megpucolom.A bacont kockára vágom.
Egy nagy nyél nélküli serpenyőbe teszek kevés libazsírt, elhelyezem benne körbe a kolbászokat, villával megszurkálom, teszek rá egy kevés libazsírt. Középre szeletelem a krumplit, teszek rá egy kevés libazsírt, s a bacon kockákat. A krumplit sózom, borsozom, megszórom petrezselymes fokhagyma fűszerkeverékkel.
(Miután a serpenyőbe kevés krumpli fért, s nem akartam vastag réteget, tettem egy második serpenyőbe is krumplit.)
Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütöttem (kb 30 percig oldalanként.), a végén rövid ideig grillezve.
Tálaláskor a kolbász és a krumpli mellé csalamádét raktam.
Bár jól laktam, de e tál láttán megéhezik az ember, nagyon guszta.
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandóan néz ki! Biztosan finom volt!
VálaszTörlésTényleg ínycsikalndozó,hamarosan követem a példád :-)Van ugyanis egy szép darab kolbászom,meg hurkám,ideje megsütni,úgy döntöttem :-)
VálaszTörlésNagyon guszta, étvágygerjesztő !
VálaszTörlésBiztos finom volt,a hozzávalókból ítélve csak jó lehetett.
VálaszTörlésDe jót ehettetek belőle!
VálaszTörlésKedves Anazar!
VálaszTörlésIgen jót ettem belőle, de egyedül. A feleségem a húgánál van Münchenben.
Isteni finom, jöhetne ebédre, mert lassan éhenhalok
VálaszTörlés