Részeges almás meggyleves
Hozzávalók :- 25 dkg magozott meggy (mélyhűtött, vagy kompót)
- 1 db alma
- vaj
- liszt
- tej
- tejszín
- só
- cukor
- vaníliás cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- citrom (2-3 karika)
- 1 dl vörösbor (Egri Bikavér)
- 5 cl Fütyülős mézes meggypálinka
- habtejszín
A meggyet kiengedem, az almát meghámozom, a csutkáját kivágom, s darabolom.
Egy edényben olvasztott vajon egy kevés lisztet megfuttatok, a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejet, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen. Beleteszem a gyümölcsöket, a cukrot, vaníliás cukrot, s a fűszereket, s kb. 5 percig főzöm. A tűzhelyről levéve, hozzáöntöm a vörösbort, a tejszínt és a pálinkát, majd hidegre teszem. (Mivel 0 fok körül volt, kitettem a teraszra.) Mikor jól lehűlt, tányérba mertem, s nyomtam rá habtejszínt.
Megjegyzés:
Havazással köszöntött be a tavasz. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy egy hideg gyümölcslevest készítek. De mivel az időjárás mégiscsak télies, vörösborral és mézes meggypálinkával bolondítottam meg. Isteni volt.
Imádom a gyümölcsleves, legyen bármilyen fajta
VálaszTörlésGyakran készítek gyümölcslevest, mert nagyfiam imádja. Eddig alkohollal még nem készítettem, legközelebb egy részében kipróbálom
VálaszTörlésCsodaszép lett a színe, biztosan finom is!
VálaszTörlés