HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 13., vasárnap

Sajtos rántott csirkemell rizzsel és zöldborsóval

Sajtos rántott csirkemell rizzsel és zöldborsóval

Hozzávalók :
  • 2 db csirkemell
  • őrölt fekete bors
  • tej
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • reszelt sajt
  • rizs
  • Vegeta
  • 2 db saláta levél
  • újhagyma szára
  • petrezselyem 
  • chili szósz
  • zöldborsó (konzerv)
Elkészítés:
A csirke melleket kettévágom, széleit egy kicsit bevágom, s gyengéden  kiklopfolom. Bekenem sóval, borssal, meglocsolom tejjel, s néhány órára a hűtőbe teszem.

A rizst felteszem főni, a csirke melleket bepanírozom, s olajban kisütöm. Egy  tányérra teszek 2 db húst, szórok rá reszelt sajtot, mellé rakom  a zöldborsót, és a mikróban megmelegítem. Tálaláskor a húsok alá salátaleveleket teszek, mellé jön a rizs, melyet Vegetával, s fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel megszórok, locsolok rá chili szószt, s díszítem petrezselyem és újhagyma szárával.



5 megjegyzés:

  1. Kedvemre való hétvégi étel

    VálaszTörlés
  2. Nálam is jöhetne,nagyon szeressük!

    VálaszTörlés
  3. A csirkemell és a sajt is finom hát még együtt, na és a többi..... Isteni!

    VálaszTörlés
  4. Guszta, csupán a borsó friss színének megőrzése szokott nekem is gondot jelenteni. Anyám tudta a titkát....

    VálaszTörlés