Sajtos rántott csirkemell rizzsel és zöldborsóval
Hozzávalók :- 2 db csirkemell
- só
- őrölt fekete bors
- tej
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- reszelt sajt
- rizs
- Vegeta
- 2 db saláta levél
- újhagyma szára
- petrezselyem
- chili szósz
- zöldborsó (konzerv)
A csirke melleket kettévágom, széleit egy kicsit bevágom, s gyengéden kiklopfolom. Bekenem sóval, borssal, meglocsolom tejjel, s néhány órára a hűtőbe teszem.
A rizst felteszem főni, a csirke melleket bepanírozom, s olajban kisütöm. Egy tányérra teszek 2 db húst, szórok rá reszelt sajtot, mellé rakom a zöldborsót, és a mikróban megmelegítem. Tálaláskor a húsok alá salátaleveleket teszek, mellé jön a rizs, melyet Vegetával, s fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel megszórok, locsolok rá chili szószt, s díszítem petrezselyem és újhagyma szárával.
Kedvemre való hétvégi étel
VálaszTörlésNálam is jöhetne,nagyon szeressük!
VálaszTörlésA csirkemell és a sajt is finom hát még együtt, na és a többi..... Isteni!
VálaszTörlésGuszta, csupán a borsó friss színének megőrzése szokott nekem is gondot jelenteni. Anyám tudta a titkát....
VálaszTörlésNagyon guszta :)
VálaszTörlés