Tortellini Funghi con quattro formaggi e basilico/Gombás tortellini 4 sajt szósszal és bazsalikommal
Valami olaszosra vágytam, ráadásuk ki akartam használni, hogy a mostani bazsalikom végre nem adta meg magát az ablakban.Hozzávalók :
- 1 tasak gombás tortellini
- olaj
- Gorgonzola
- Pecorino
- Mozarella
- Parmezan
- Vaj
- liszt
- 1 dl víz
- 1,5 dl tej
- tejszín
- só
- őrölt fehér bors
- oregano
- újhagyma szára
- petrezselyem
- bazsalikom
- citromlé
- földimogyoró
A tortellinit sós vízben, melybe néhány csepp olajat öntök, felteszem főni. A kemény sajtokat lereszelem, a mozarellát darabolom. A hagymaszárat, petrezselymet és bazsalikomot apróra vágom.
Egy magas serpenyőben 1 dl vízben elkeverem a sajtokat, egy kevés lisztet szórok rá, adok hozzá egy kevés vajat, forrásba hozom, öntök hozzá 1,5 dl tejet, fűszerezem, öntök bele tejszínt, facsarok bele egy kevés citromlevet, beleteszem a zöldségeket, s lassú tűzön 2-3 percig főzöm. Hozzáadom a tésztát, s összekeverem.
Tálaláskor rászórom a mogyorót, s a reszelt Parmezánt, díszítem bazsalikom levéllel.
Fantasztikus finom lehet, nagy tésztás vagyok
VálaszTörlésEz nagyon gusztusos és finom.
VálaszTörlésNagyon guszta!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlés