HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 18., péntek

Tortellini Funghi con quattro formaggi e basilico/Gombás tortellini 4 sajt szósszal és bazsalikommal

Tortellini Funghi con quattro formaggi e basilico/Gombás tortellini 4 sajt szósszal és bazsalikommal

Valami olaszosra vágytam, ráadásuk ki akartam használni, hogy a mostani bazsalikom végre nem adta meg magát az ablakban.

 Hozzávalók :
  • 1 tasak gombás tortellini
  • olaj
  • Gorgonzola
  • Pecorino
  • Mozarella
  • Parmezan
  • Vaj
  • liszt
  • 1 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • tejszín
  • őrölt fehér bors
  • oregano
  • újhagyma szára
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • citromlé
  • földimogyoró
Elkészítés:

A tortellinit sós vízben, melybe néhány csepp olajat öntök, felteszem főni. A kemény sajtokat lereszelem, a mozarellát darabolom. A hagymaszárat, petrezselymet és bazsalikomot apróra vágom.
Egy magas serpenyőben 1 dl vízben elkeverem a sajtokat, egy kevés lisztet szórok rá, adok hozzá egy kevés vajat, forrásba hozom, öntök hozzá 1,5 dl tejet, fűszerezem, öntök bele tejszínt, facsarok bele egy kevés citromlevet,  beleteszem a zöldségeket, s lassú tűzön 2-3 percig főzöm. Hozzáadom a tésztát, s összekeverem.
Tálaláskor rászórom a mogyorót, s a reszelt Parmezánt, díszítem bazsalikom levéllel.

3 megjegyzés: