Sajtos tortellini baconnal, Parmezánnal és tejszínes szósszal
Hozzávalók :- 1 tasak sajtos tortellini
- Vegeta
- olíva olaj
- füstölt szalonna
- bacon
- só
- őrölt fekete bors
- egész tarkabors
- capri bogyó
- oregano
- petrezselymes fokhagymás fűszerkeverék
- szerecsendió
- petrezselyem
- bazsalikom
- Parmezan
- füstölt sajt
- tejszín
- citrom
- fehérbor
- capri gyümölcs
A tortelinit bő Vegetás vízben felteszem főni..
Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a kockára vágott szalonnát, s a kicsit később rátett - ugyancsak kockára vágott - bacont. Öntök rá tejszínt, beleteszem a lereszelt sajtokat, a capri bogyót, a tarkaborsot, s az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel, oreganoval, szerecsendióval, csavarok bele citromlevet, öntök bele fehérbort, felforralom. Belekeverem a tortellinit.
Tálaláskor díszítem bazsalikom levéllel és egy kapri gyümölccsel.
Mivel én nagyon szeretem a sajtot, szórtam rá még egy keveset.
És, hogy el ne felejtsem, vörösbort ittam hozzá.
Guszta, valóban nagyon szeretheted a füszereket!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, és ezzel a fűszerezéssel igencsak feldobtad a sajtos tortellinit!:-)
VálaszTörlésNagyon guszta és istenien finom.
VálaszTörlésMennyei
VálaszTörlés