Mediterran paradicsomleves Créme fraîche-vel és Croûtonnal
Hozzávalók :- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 l paradicsomlé,
vagy paradicsompüré - olíva olaj
- só
- cukor
- chili por
- chili szósz
- őrölt fehér bors
- 1/2 db paradicsom
- friss/vagy szárított majoranna
- újhagyma szára
- hegyes zöld paprika
- bazsalikom
- petrezselyem
- 2 szelet toast kenyér
- Créme fraiche/vagy tejszín
A hagymát és a fokhagymát apróra, a paradicsomot nagy kockára vágom.Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem, 10 percig főzöm.
Egy másik serpenyőben a kockára vágott toastot megpirítom (de lehet a kenyérpirítóban is megpirítani, s olívával a kockákat meglocsolni).
Tálaláskor mélytányérba merem a levest, középre teszem a paradicsomokat, díszítem a majoranna, s újhagyma szárral, petrezselyem és bazsalikom levéllel. Locsolok rá tejszínt, s belehelyezem a toast kockákat.
Nézz be hozzám is egy szóra légyszíves:-))))
VálaszTörlésJuj de jó, nagyon guszta, szép színes
VálaszTörlésEz aztán ízekben gazdak leves! Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlés