HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 28., hétfő

Mediterran paradicsomleves Créme fraîche-vel és Croûtonnal

Mediterran paradicsomleves Créme fraîche-vel és  Croûtonnal

Hozzávalók :
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 l paradicsomlé,
    vagy paradicsompüré
  • olíva olaj
  • cukor
  • chili por
  • chili szósz
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 db paradicsom
  • friss/vagy szárított majoranna
  • újhagyma szára
  • hegyes zöld paprika
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 2 szelet toast kenyér
  • Créme fraiche/vagy tejszín
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra, a paradicsomot nagy kockára vágom.Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem, 10 percig főzöm.
Egy másik serpenyőben a kockára vágott toastot megpirítom (de lehet a kenyérpirítóban is megpirítani, s olívával a kockákat meglocsolni).
Tálaláskor mélytányérba merem a levest, középre teszem a paradicsomokat, díszítem a majoranna, s újhagyma szárral, petrezselyem és bazsalikom levéllel. Locsolok rá tejszínt, s belehelyezem a toast kockákat.

3 megjegyzés: