HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. január 1., szombat

Újévi lencsefőzelék sült szalonnával, hagymával és kolbásszal, főtt tojással

Újévi lencsefőzelék sült szalonnával, hagymával és kolbásszal, főtt tojással

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • füstölt leves kocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • babérlevél
  • chili
  • mustár
  • liszt
  • olaj
  • 1/2 citrom leve
  • ecet
  • tej
  • tejföl
  • chili szósz
  • füstölt szalonna
  • bacon
  • lila hagyma
  • füstölt kolbász
  • tojás

Elkészítés:

A lencsét néhány órára beáztatom, majd az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával felteszem főni. Beleteszem a babérlevelet és a chilit,valamint a füstölt leves kockát, megszórom Vegetával és borssal. Ha megpuhult a lencse, tejet s mustárt adok hozzá, és belecsavarom a citrom levét. Teszek bele chili szószt és tejfölt is, s elkeverem. Végül kevés liszttel olajon rántást készítek, megszórom paprikával. Berántom a főzeléket.

Tálaláskor a főzelék tetejére teszem a főtt tojást, a sült szalonnát, hagymát és kolbászt, s egy kanál tejfölt.

2 megjegyzés: