Vegyes savanyúságok télire
Most, hogy már igazi tél van, elő lehet venni a kedvenceimet:
Hozzávalók:
Uborka
- fürtös uborka
- torma
- só
- cukor
- mustármag
- koriander
- ecet
- víz
Csalamádé
- káposzta
- piros paprika
- hagyma
- paradicsom
- uborka
- torma
- só
- cukor
- koriander
- egész bors
- mustármag
- ecet
- víz
Vegyes saláta
- almapaprika
- pirospaprika
- cseresznyepaprika
- karfiol
- patisszon
- uborka
- sárgarépa
- gyöngyhagyma
- zöld paradicsom
- torma
- babérlevél
- só
- cukor
- bors
- mustármag
- koriander
- ecet
- fehérbor
- víz
Elkészítés:
Az előkészített tartozékokat üvegbe rakjuk, s az ecetből, vízből és főszerekből összeállított felforralt lével felöntjük, temperáljuk, majd lezárjuk és eltesszük.
Megjegyzés: Aki akar, tehet bele tartósító szert, pl. benzoát-ot.
Télen isteni lesz.
Csorog a nyálam, nagy savanyú evő vagyok
VálaszTörlésGyönyörűek, imádom a savanyúságot. Én 20 literes hordóban teszem el, folyamatosan, nem kell egyszerre bele tenni mindent, amiből van egy kicsi (uborka, káposzta, karfiol, répa, paprika), mindig bele lehet tenni, nem baj ha levegő éri.
VálaszTörlés