HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. január 3., hétfő

Vegyes savanyúságok télire


Vegyes savanyúságok télire


Most, hogy már igazi tél van, elő lehet venni a kedvenceimet:

Hozzávalók:


Uborka
  • fürtös uborka
  • torma
  • cukor
  • mustármag
  • koriander
  • ecet
  • víz

Csalamádé
  • káposzta
  • piros paprika
  • hagyma
  • paradicsom
  • uborka
  • torma
  • cukor
  • koriander
  • egész bors
  • mustármag
  • ecet
  • víz

Vegyes saláta
  • almapaprika
  • pirospaprika
  • cseresznyepaprika
  • karfiol
  • patisszon
  • uborka
  • sárgarépa
  • gyöngyhagyma
  • zöld paradicsom
  • torma
  • babérlevél
  • cukor
  • bors
  • mustármag
  • koriander
  • ecet
  • fehérbor
  • víz

Elkészítés:

Az előkészített tartozékokat üvegbe rakjuk, s az ecetből, vízből és főszerekből összeállított felforralt lével felöntjük, temperáljuk, majd lezárjuk és eltesszük.

Megjegyzés: Aki akar, tehet bele tartósító szert, pl. benzoát-ot.

Télen isteni lesz.

2 megjegyzés:

  1. Csorog a nyálam, nagy savanyú evő vagyok

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek, imádom a savanyúságot. Én 20 literes hordóban teszem el, folyamatosan, nem kell egyszerre bele tenni mindent, amiből van egy kicsi (uborka, káposzta, karfiol, répa, paprika), mindig bele lehet tenni, nem baj ha levegő éri.

    VálaszTörlés