HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. január 19., szerda

Hagyományos rakott krumpli

Hagyományos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 25 dkg krumpli
  • 3 db tojás 
  • füstölt kolbász
  • tejfől
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • vaj
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, s a tojásokat is. Mindkettőt megpucolom, s szeletelem.
Egy serpenyőt kivajazok, s rétegezve lerakom a hozzávalókat, fűszerezem. A tejére öntöm a tejfölt. A sütőben aranybarnára sütöm.  Tálaláskor teszek még rá tejfölt.



7 megjegyzés:

  1. Köszi az ötletet,hétvégén rakott krumpli!!

    VálaszTörlés
  2. én ilyen kis adagot nem is tudok csinálni :)

    VálaszTörlés
  3. Én csak egy (1) személyre főzök, és csak maximum egy alkalommal akarom ugyanazt mégegyszer enni. A feleségem elvből nem eszik a főztömből, a lányom már inkább, de ő el van telve attól, hogy a nejem rendszeresen dobozol neki a főztjéből.

    VálaszTörlés
  4. Szép napot mai rohanó világban jólesett olvasni az igazi izekről köszönet:)

    VálaszTörlés