HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 25., hétfő

Fehérboros cukkini-zöldspárga krémleves reszelt sajttal

Fehérboros cukkini-zöldspárga krémleves reszelt sajttal


Csodás a két zöldség együtt sajttal megbolondítva.

Hozzávalók:
  • 1 db cukkini
  • 1/2 zacskó zöld spárga
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • füstölt sajt
  • tej
  • tejföl
  • 1 db zöldségleves kocka
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió
  • curry
  • olíva olaj
  • liszt
  • fehér bor

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót.10 perc elteltével jöhet a petrezselyem. Amikor  megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.
A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt
Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése