HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 30., szombat

Zöldspárgás, gombás omlette, baconnal, sajttal...

Zöldspárgás, gombás omlette, baconnal, sajttal...


Finom, színes, étvágygerjesztő étel kiadós reggelinek, de akár főételnek is.

Hozzávalók:
  • 15 dkg zöld spárga
  • darabolt bacon
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej csiperke gomba 
  • petrezselyem
  • koriander levél
  • néhány római salátalevél
  • vaj
  • füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék

Elkészítés:

A spárgák fás részét levágom, majd a sípokat kettévágom. Sós vízben megfőzöm.

Közben a hagymákat és a petrezselymet aprítom, a sajtot lereszelem a nagy lukon. A paradicsomot kockára vágom. A tojásokat felverem, sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót, beleteszem a petrezselymet, összekeverem.

Egy serpenyőben a bacont megsütöm, ráteszem a hagymákat, megdinsztelem, majd a gombát és paradicsomot, valamit a spárgát is belerakom, átkeverem, majd  félreteszem.
A serpenyőbe teszek vajat. Amikor megolvadt, beleöntöm a tojást, egy lapáttal kicsit meghúzogatom, amikor majdnem kész, az egyik felére pakolom a zöldségeket, a reszelt sajtot. Majd ráhajtom a másik felét, s egy római saláta levelekkel borított tányérra csúsztatom. Díszítem paradicsomszeletekkel és koriander levéllel.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet... guszta, és a színek is hivogatóak:)

    VálaszTörlés
  2. Hú ez aztán gazdag omlett lett, isteni finom lehetett!!

    VálaszTörlés