HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 14., szombat





Batyu szilvalekvárral, vajas tésztából

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta
  • vaj
  • olívaolaj
  • szilvalekvár
  • porcukor
  • tojás sárgája

Elkészítés:

A vajas tésztát négyzetekre vágjuk, az egyik felébe tesszük a a szilvalekvárt, megszórjuk porcukorral, majd visszahajtjuk a másik felét. A felső részt megkenjük tojássárgájával. Betesszük egy kivajazott tepsibe, locsolunk rá egy kevés olívaolajat, s betesszük egy 180 C fokra előremelegített sütőbe, s addig sütjük, míg szép arany sárga/barna nem lesz.

Aki akarja a végén még szórhat rá porcukrot. (Én nem tettem rá.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése