HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 2., kedd

Zöldséges sertéspörkölt tarhonyával

Zöldséges sertéspörkölt tarhonyával


A zöldségekkel - sárgarépa, zöldborsó - tavasziassá akartam tenni ezt az ételt.

Hozzávalók :

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db sárgarépa
  • 1 csésze zöldborsó
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 2 ek sertészsír
  • 1 bögre tarhonya
  • 2 db chili tálaláshoz
  • 2 szál petrezselyem díszítésnek

Elkészítés:

A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom. A répát karikára vágom.

Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, fokhagymát és a répát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök rá vizet, s hozzáadom a zöldborsót.

Közben a tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.

Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, a közepére halmozok pörköltet. Rakok rá chilit és petrezselymet.

Vörösborral fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése