HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 28., vasárnap

Piskóta alapon eper tojáslikőrrel, tejszínhabbal

Piskóta alapon eper tojáslikőrrel, tejszínhabbal

Egy egyszerű, de finom epres süti.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 1 késhegynyi vaníliáscukor
  • 3 púpozott ek liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 15 dkg szamóca (eper)
  • 2 kupica tojáslikőr
  • tejszínhab


  • Elkészítés:

    Elkészítem a piskóta tésztáját. A tojásokat szétválasztom, 1 ek cukorral és a vaníliáscukorral egy tálban habosra keverem. A sütőport a liszthez keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral, egy csipet sóval kemény habbá verem. Óvatosan összekeverem a tojássárgájával, majd folyamatosan szórva a lisztet, azzal is elkeverem.

    A 18 cm-es sütőformám alját kivajazom, beleöntöm a masszát, elsimítom, s a 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. Amikor már aranysárga, elzárom a sütött, s a piskótát hagyom kihűlni.

    A kihűlt piskótát felvágom, teszek rá epret.

    Fogyasztáskor locsolok rá tojáslikőrt, s nyomok rá tejszínhabot.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése