HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 27., szombat

Sült borsos, fokhagymás sertés karaj petrezselymes újkrumplival, párolt vegyes zöldséggel

Sült borsos, fokhagymás sertés karaj petrezselymes újkrumplival, párolt vegyes zöldséggel

A grillsütő még a téli álmát alussza. Mivel vágytam egy finom sültre, serpenyőben készítettem el.

Hozzávalók:


  • 2 szelet sertéskaraj (kb. 35 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • olaj
  • 30 dkg újkrumpli
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 csésze vegyes zöldség
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • borecet
  • olívaolaj

Elkészítés:

A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.

A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá petrezselymet.
Közben megpároltam a zöldséget. Sózom, borsozom.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé a köretet, krumplit és zöldséget.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése