HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 31., szerda

Fasírt pogácsák petrezselymes parázskrumplival

Fasírt pogácsák petrezselymes parázskrumplival


Ez az étel is azért született, hogy újkrumplit ehessek. A fasírtból 2 darabot a következő ételnél fogok felhasználni.

Hozzávalók:

  • 35 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zsemle
  • tej
  • 1 db tojás
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • prézli
  • 50 dkg újkrumpli
  • 6 szál petrezselyem
  • 2 db uborka
  • őrölt fekete bors
  • fehér borecet
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
Elkészítés:

A zsemléket tejbe áztatom. A krumplikat megpucolom, előfőzöm.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm. Átrakom egy keverőtálba, hozzáadom az összetépett zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát. Összekeverem, s lapított pogácsákat formázok. Olajban kisütöm.

A krumplit a hús zsiradékában megsütöm, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.

Tálaláskor teszek a tányérra 3 fasírtot, szedek mellé krumplit. A tányérra rakok még szeletelt uborkát, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, s szórok rá paprikát. A krumplirkra rakok egy szál petrezselymet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése