HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 14., vasárnap

Cukkinis-krumplis sertés fasírt petrezselymes újkrumplival, csalamádéval

Cukkinis-krumplis sertés fasírt petrezselymes újkrumplival, csalamádéval

Ennél a receptnél az újkrumpli mellett megjelent a zsenge cukkini is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertés darált hús
  • 1 db kicsi cukkini
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípő pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • napraforgó olaj
  • 40 dkg újkrumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • csalamádé

Elkészítés:

Az újkrumplikat áztatás után megkapirgálom, előfőzöm.

A darált húst egy tálba teszem. A hagymákat, petrezselymet aprítom, a krumplit és a cukkinit nagy lukon lereszelem, az egészet a tálba teszem. Ráütöm a tojást, belevágom a chilit, fűszerezem, összekeverem. Nedves kézzel golyókat formálok, kicsit ellapítom.

Az újkrumplikat egy serpenyőben megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet. Megsózom, borsozom.

A fasírtokat prézlibe hempergetem, forró olajban kisütöm.

Tálaláskor rakok a tányérra fasírtot, mellé krumplit, egy kis tálkába szedek csalamádét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése