HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 1., hétfő

Május 1. - Munka ünnepe és majális

Május 1. - Munka ünnepe és majális




Sokáig csak a Munkásosztály harcos ünnepe volt a kötelező felvonulásokkal. Gyermekkoromban úttörő felszerelésben vonultunk el a tribün előtt Rákosi apánkat éljenezve, felnőttként is jó ideig "természetes" velejárója volt az ünneplésnek a felvonulás. Különösen igaz volt ez a Pannóniá-nál, mely a "Vörös Csepel" külkereskedelmi vállalata volt. A jó az volt a dologban, hogy az irodánk a Bajza utcában volt, nem messze a Felvonulás tértől,  a vonulás végeztével oda mentünk vissza, ahol forró virsli és hideg sör várt.

A Pannóniától kerültem ki aztán Teheránba, ahol szintén  megemlékeztünk Május 1-ről, de ez már a "puha" Kádár-korszak volt. Baráti társaságban tartottunk grillpartyt.

Ma már a majális és a különböző fesztiválok dominálnak. Ezeket kedveltem, de ma már nem igen megyek ki, mert az üzleti szempont került előtérbe, az árusok pofátlan nagy pénzeket kérnek az ételért, italért, az egész a lenyúlásról szól..

Most ráadásul nem is vállalkoznék egy kiruccanásra, mivel hosszabb távra nem merészkedek - a baleseteim után - mankó nélkül. Úgy-hogy itthon ünnepelek, eszegetek, iszogatok.

Ezzel a cserép szegfűvel kívánok mindenkinek jó szórakozást, vidám majálisozást.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése