HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 17., szerda

Tejfölös krumplifőzelék csirkemell falatokkal

Tejfölös krumplifőzelék csirkemell falatokkal

 A kamrában volt még öreg krumpli, a mélyhűtőben pedig találtam csirkemellet.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell                   
  • 1 gerezd fokhagyma
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • 4 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • l tk liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A krumplit kockára vágom. Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, hozzáadom a krumplit, fűszerezem, felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket. Addig főzöm míg a krumpli puha nem lesz.

A csirkemellet felkockázom,  a fokhagymát  aprítom.

Egy lábasban olajon megkapatom  a fokhagymát, hozzáadom a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá kevés vizet. Addig párolom míg meg nem puhul.

Bő negyedóra főzés után a krumpli megpuhult,  a tejfölbe kevert liszttel behabarom. Összekeverem, s néhány perces főzés után tálalok.

A tányérra szedek a főzelékből, s kanalazok rá húst és szaftot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése