HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 28., vasárnap

Sült kacsaszárnytő petrezselymes parázskrumplival és fokhagymás, újhagymás, tejfölös uborkasalátával

Sült kacsaszárnytő petrezselymes parázskrumplival és fokhagymás, újhagymás, tejfölös uborkasalátával

A parázskrumplit - apró újkrumplit - sajnos csak rövid ideig élvezhetjük. Ezért ki kell használni a szezonját.

Hozzávalók:

  • 2 db nagy kacsaszárnytő
  • őrölt fekete bors
  • méz
  • 1 ek kacsazsír
  • 35 dkg újkrumpli
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 ek kacsazsír
  • 4 db fürtös uborka
  • 1 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • extraszűz olívaolaj
  • őrölt piros paprika

  • Elkészítés:

    A kacsaszárnytőket sózom, borsozom.

    Egy serpenyőbe kacsazsírra rárakom a kacsaszárnytőket. Lefedve elkezdem sütni. Egy idő után megfordítom. Újból megfordítom, s locsolok rá mézet.

    A krumplikat áztatás után megpucolom. Egy serpenyőbe rakom, öntök rá kevés vizet, 1 kanál zsírt, s lefedve elkezdem párolni. Majd a megforgatom a krumplikat, feljebb veszem a hőt, hogy megpiruljanak. Amikor már kellőképpen megsült, megszórom durván aprított petrezselyemmel.

    Elkészítem a salátát. Az uborkát vékonyan felszeletelem, a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem. Egy tálba rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet és olajat, összekeverem. Kanalazok rá tejfölt, s szórok rá piros paprikát.

    Tálalok, a  tányérra rakok egy kacsaszárnytőt, s szedek mellé krumplit. Mellé helyezem a salátás tálat.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése