HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 28., vasárnap

Currys, tejszínes cukkini-karalábé krémleves chilipehellyel

Currys, tejszínes cukkini-karalábé krémleves chilipehellyel


Üde tavaszi leves friss cukkiniből és karalábéból.

Hozzávalók:

  • 1 db  cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db krumpli 
  • 1 db karalábé
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fehér bors
  • curry
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • 3 dl víz
  • 4 db chili
  • extraszűz olívaolaj
  • 2 db magos császárzsemle

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom, a karalábét kockára vágom.

Egy lábasban kevés olajon a a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és a karalábét. Együtt dinsztelem tovább.

Majd beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal, curryval, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfőtt a cukkini, a krumpli és a karalábé, a karalábé felét félreteszem. A többihez adok tejszínt, botmixerrel pürésítem.


Tálalok. A tálba merek a levesből, a közepére teszek karalábékockákat, vágok rá chilit, szórok rá curryt, csorgatok rá olívaolajat. Magos császárzsemlével fogyasztom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése