HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 18., csütörtök

Répás, chilis csirkemellcsíkok pennével

Répás, chilis  csirkemellcsíkok pennével

Egy könnyű, egészséges ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa 
  • 1 db chili
  • 4 szál petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 20 dkg penne

Elkészítés:

A csirkét csíkokra vágom, a hagymákat aprítom, a répát felkarikázom, a petrezselymet felvágom.

Egy serpenyőben vajon üvegesre dinsztelem a hagymát, hozzáadom a csirkemellet, kifehéredésig pirítom. Majd hozzáadom a répát, a petrezselymet, fűszerezem, vágok rá chilit, s öntök rá egy kevés vizet.

A tésztát felteszem főni sós vízben.

Amikor a hús és a répa is puha már, tálalok. A tányérra szedek a ragúból, mellé tésztát rakok. Megszórom borssal, s díszítem petrezselyemlevéllel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése