HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. november 1., csütörtök

Októberi Top 10

Októberi Top 10

Az elmúlt egy hónap top látogatott bejegyzéseire érzékelhetően rányomta a bélyegét a Halloween. Ez ellentmond azoknak, akik azt állítják, hogy nálunk ez a kelta eredetű ünnep még nem nyert polgárjogot, s idegen a mi kultúránktól.

 

BejegyzésOldalmegjelenítés
1269








2010.10.26., 1 megjegyzés
882








2010.10.31.
750








2010.10.31.
728








337








2012.10.24., 7 megjegyzés
194








167








2011.09.16., 2 megjegyzés
130








68








65
.
Amit viszont sajnálok, hogy a receptjeim teljes mértékben - a szó soros értelmében - háttérbe szorultak, a Top 10-ben nem is szerepelnek.

Amellett, hogy én szimpatizálok ezzel az ünneppel, hiszen különben nem hirdettem volna meg a

Halloween receptverseny

játékot, melyre továbbra is várom új pályázók jelentkezését,  remélem, hogy a Halloween (Mindszentek) elmúlásával lassan helyreáll a rend, s a receptjeim iránt is növekszik majd az érdeklődés.

Aminek azért örülük, hagy valamennyi bejegyzés tőlem származik, s nem átvett más oldalakról.

4 megjegyzés:

  1. Szerencsére nem nyert polgárjogot, mert ha felmérés készülne - mégha a fiatalok, és hidd el, hogy csak a fiatalok körében és közöttük sem mindenkinél népszerű - akkor kiderülne, hogy igen kevesen vannak. Egy nagy baromság az egész. Most is lövöldözés volt amerikában egy Halloween bulin, Spanyolországban három lányt halálra tapostak szintén ilyen bulin. Lehet, hogy nálunk is lesznek ilyen tragédiák, amilyen bolond a világ az ilyen emberek és szokások "jóvoltából" - most valódi vér folyt. Értelmes dolgok még nem jöttek a nyugati világból és amerikából sem.
    Most olvastam valamelyik nap, hogy amerikában a kisgyerekeket a szüleik kísérik a házról-házra járáskor - mert van az a szokás is Halloweenkor, hogy édességet kéregetnek - ugyanis már gyilkoltak meg gyerekeket, és tüntek el gyerekek örökre. Az ilyenkor szokásos partikon gusztustalan, rémísztő ételeket készítenek. A multkor ugyan felhívtam a figyelmedet blogokra ahol láttam süteményeket. Hát amelyik normálisabb kinézetű az még elmegy -én is tettem be ilyeneket a blogomba, meg szeretem a kisebb-nagyobb disztők dekorációkat is és a töklámpást is, de ennyi éppen elég. Nem kellenek a műpókhálós ajtóbejáratok, meg a halálfejek, szellemek az ablakomba mint amerikába, és a rémisztő jelmezek sem.

    VálaszTörlés
  2. Apropó "...valamennyi bejegyzés tőlem származik, nem átvett más oldalakról." Kedves Endre hogyan értelmezzük ezt a mondatod? Ugyanis nincs olyan blog ahol minden bejegyzés a blog tulajdonosának a fejében születik. Itt van pl. a Halloween, az ehhez kapcsolódó képek, videók, a története Tőled származik, nem vetted át más oldalakról? De sorolhatnék sokat innen is és másnak a blogjából is. Szóval mire céloztál a mondatoddal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mondatommal azt kívántam mondani, hogy a bejegyzéseket mind én írtam, ellentétben azokkal a bejegyzésekkel, amiket idegen forrásból idéztem. Ott egyébként mindig megjelőlöm a forrást, sőt csak a bevezető részt másolom be a blogba, utána a teljes cikk elolvasására átirányítom az olvasót az eredeti helyre. Kivétel ez alól a német nyelvű cikk, ahol a németűl tudok kedvéért a teljes cikket idézem, majd közlöm a magyar fordítást (amit én csináltam, tehát már itt is adtam valamit magamból Biztos láttál már ilyet: Hungarian translation by ..., s a név után egy c betú van egy körben.) De itt is megadom mindig a forrást, s be is linkelem.
      A receptjeimnél a fotók minden esetben a sajátjaim, egyébb cikkeknél a képeket az internetről gyűjtöm be. A videók többnyire a YouTube-ről valók, de ez kiderül minden esetben egyértelműen.
      Ha nagyon szogorúan vesszük, az olyan történeteknél, mint pl. Oktoberfest, vagy Halloween nyilván benne van az, hogy az ember sokat olvas, tanul, s így szerez ismereteket. De miután nem veszek át soha szószerint még egy mondatot sem, s végül is a saját gondolataimmal fűszerezve adom elő, így joggal tekintem őket a sajátjaimnak. Nem is értem a kérdésed, hiszen senki nem úgy születik, hogy minden ismeretanyag egyből a fejében van. A legnagyobb írók, tudósok is tanulás révén sajátították el az ismereteiket. Egyetlen kivétel van, a kutatók területe, akik akár éveken keresztül végeznek kutatásokat, többnyire nem magányosan, hanem társak, egy team segítségével, s a kutatás eredményeiből szűrnek le valamit.
      No, de ez egy hobby gasztróblog, s nem tudományos igényességű munka, ahol a forrásanyagot megjelölik. Ami teljesen lehetetlen, ha az ember nem egy könyvtérba veszi be magát 1-2 hónapra és ott jegyzetel, hanem évek alatt szed össze ismereteket.
      A legelső munkámnál, amit 17 évesen írtam Moszkváról orosz nyelven, ott több hónapi kutató munka után született meg a pályamunkám, mellyel első helyet értem el, pénzjutalommal, ott megjelöltem a forrásokat. De ott is benne volt a személyes élmény, hiszen előző nyáron először voltam Moszkvában, s számos fotót is készítettem.

      Törlés
    2. Kimerítő a válaszod és így már érthető. Azt hiszem, hogy minden blogger hasonlóan gondolkodva gyakorolja a blogja rendszergazdai teendőit.

      Törlés