HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 28., hétfő

Túrós, tejfölös gombafejek krumpliágyon, csőben sütve

Túrós, tejfölös gombafejek krumpliágyon, csőben sütve


Egy finom töltött zöldség, vegáknak is.

Hozzávalók :

  • 5 db nagyobb csiperke gomba
  • 3 db nagyobb krumpli
  • 5 púpozott evőkanál tehéntúró
  • 5 evőkanál tejföl
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • paradicsom
  • lilahagyma
  • újhagyma

Elkészítés:

A krumplikat héjukban megfőzöm, megpucolom. Egy serpenyőbe olajat locsolok, rákarikázom a krumplit, sózok, borsozok minden réteget. A gombáknak eltávolítom a törzsét, ráhelyezem a krumplira. Mindegyik gombafejbe teszek túrót, fűszerezem, teszek rá tejfölt, megszórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, s locsolok rá olajat.

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 25-30 percig sütöm. Egy kis tálkában a zöldségekre locsolok almaecetet és olíva olajat.

Tálaláskor szedek a tányérra krumplit, gombát, s zöldségeket.





1 megjegyzés: