HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 31., csütörtök

Baconba tekert spárga újkrumplival együttsütve, fehérboros tartár szósszal

Baconba tekert spárga újkrumplival együttsűtve, fehérboros tartár szósszal


Fejedelmi étel.

Hozzávalók
  • 1/2 zacskó fehérspárga (10 síp)
  • 11 szelet bacon
  • tejföl
  • majonéz
  • mustár
  • cukor
  • őrölt fehér bors
  • citrom
  • fehér bor
  • citromos olaj 
  • fokhagyma
  • 4 db újkrumpli
  • paradicsom
  • olíva olaj
  • petrezselyem
  • kapor

Elkészítés:

A spárga sípokat megpucolom, fás végüket levágom. A krumplikat megkapirgálom, s felteszem őket főni.. A spárgákat 8 perc után kiveszem. Amikor már nem forró, a spárgákat kettesével betekerem a baconba, mindegyik kötegre két szelet kerül, s beteszem egy serpenyőbe, melybe olajat locsoltam. A krumplikat mellérakom, tetejükön egy kis baconnal, fűszerezem, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen. A végén kis időre átállítom grill fokozatra.

Közben elkészítem a szószt. A tejfölhöz keverem a majonézt, mustárt, fűszerezem, facsarok bele citromot, öntök bele kevés bort., citromos olajat, beleteszem az aprított fokhagymát, egy kevés aprított petrezselymet és kaprot..

Tálaláskor a tányérra locsolok a szószból, elrendezem a spárgát és a krumplit, vágok rá petrezselymet, a spárgára locsolok még szószt, s díszítem paradicsommal.




1 megjegyzés: