Túrós, tejfölös gombafejek krumpliágyon, csőben sütve
Egy finom töltött zöldség, vegáknak is.
Hozzávalók :
- 5 db nagyobb csiperke gomba
- 3 db nagyobb krumpli
- 5 púpozott evőkanál tehéntúró
- 5 evőkanál tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- olíva olaj
- paradicsom
- lilahagyma
- újhagyma
Elkészítés:
A krumplikat héjukban megfőzöm, megpucolom. Egy serpenyőbe olajat locsolok, rákarikázom a krumplit, sózok, borsozok minden réteget. A gombáknak eltávolítom a törzsét, ráhelyezem a krumplira. Mindegyik gombafejbe teszek túrót, fűszerezem, teszek rá tejfölt, megszórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, s locsolok rá olajat.
A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 25-30 percig sütöm. Egy kis tálkában a zöldségekre locsolok almaecetet és olíva olajat.
Tálaláskor szedek a tányérra krumplit, gombát, s zöldségeket.
Hű, ez nagyon finom lehet! A képek csábítóak!
VálaszTörlés