Medvehagymás zellerleves, fehérborral
Hozzávalók :- 1 db zellergumó
- 1 db nagyobb krumpli
- 1! fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 újhagyma szárával
- 4-5 levél medvehagyma
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- 2 kocka tyúkhúsleves
- fehérbor
- olíva olaj
- füstölt sajt
A zellergumót és a krumplit kockára, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet apróra, az újhagymát és a medvehagymát rövid darabokra vágom A sajtot felkockázom.
Olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a zellert és a krumplit, feleresztem vízzel, fűszerezem. Amikor majdnem kész, hozzáadom az újhagyma zöldjét és a medvehagymát, öntök bele fehérbort.
Tálalom, teszek bele sajtkockákat, hagymahajtásokat és medvehagyma levelet.
Medvehagyma, zeller, bor...ilyen finom összetevőkből csak valami nagyon finomat lehet kihozni! Igazam van vagy nem tévedek?...:)
VálaszTörlésNekem nagyon ízlett.
VálaszTörlés