HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 30., szerda

Csirkecomb és krumpli együtt sütve

Csirkecomb és krumpli együtt sütve


Sima, egyszerű csirkecomb és krumpli együttes.

Hozzávalók
  • 2 db csirkecomb
  • 2 db krumpli
  • 2 db paradicsom
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • sült csirke fűszerkeverék
  • citrom
  • citromos olaj
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • petrezselyem levél

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom, s megszórom a sült csirke fűszerkeverékkel.

A krumplit megpucolom, s apró kockákra, forgácsokra vágom.

Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a csirke combokat és a krumplit, az utóbbit megsózom.

A combokat félidőben megforgatom, a krumplit időnként megkeverem. Időközben a paradicsomokat felszeletelem.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy combot, a krumpli felét, szórok rá borsot. A tányér szélére rakok egy sor szeletelt paradicsomot, sózom borsozom, szórok rá pirospaprikát, facsarok rá citromot, locsolok rá citromos olajat, s meghintem fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel. A combra helyezek egy petrezselyem levelet.


1 megjegyzés:

  1. Ez így nagyon nagyon finom lehet! 1-2 perc alatt eltudnám a tányérról varázsólni az biztos !

    VálaszTörlés