HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 3., csütörtök

12 éven aluliaknak nem ajánlott

12 éven aluliaknak nem ajánlott


Most éppen a TV paprika
műsorát nézem. A műsor kezdetekor megjelent a fenti piktográfia, kiegészítve azzal a szöveggel, hogy 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

Nos, eltekintve attól, hogy 3/4 12 is elmúlt, vagyis majdnem éjfél van, s ilyenkor már nincs gyerek egy normális családban, aki még nem alszik (sőt ilyenkor már egy átlag ember is az igazak álmát alussza ), el nem tudom képzelni, hogy egy főző műsor miként tudná károsan befolyásolni a a fiatalkorúak, gyermekek lelkivilágát.

 Több főző műsorban, pl. Stahl Judit 6-8 éves gyerekeket von be (nagyon helyesen) a műsorába, s velük együtt főz. Szerintem nemhogy tiltani, de inkább propagálni kellene, hogy a gyerekek ott lábatlankodjanak a konyhában az anyjuk, nagyanyjuk mellett, s akkor nem fordulhatna elő, hogy ifjú feleségek még egy rántottát sem tudnak elkészíteni a férjüknek.

De ez vonatkozik persze nem csak a lányokra, de a fiúkra is. Mármint, hogy kellő időben meg kell barátkozni a konyhával, a sütés-főzés "tudományá"-val. Ezzel persze nem akarom lebecsülni a mesterszakácsok, cukrászok tudományát, művészetét, én az egyszerű,  házias konyháról beszélek.

Én például  még alig múltam 6 éves, amikor nagyanyám mellett már ott sertepertéltem  a konyhában, sőt még segédkeztem is. Majd később már magam is főztem.

Ez az értelmetlen tíltás a  média-törvény egy teljesen idétlen vadhajtása. A főzés-sütés nem pornográfia, amitől tiltani kell a kiskorúakat.

1 megjegyzés:

  1. Ellenben délután bármelyik gyermek szemlélheti a bugyuta sorozatok erotikus jeleneteit, vagy ölést, hajszát - tetszése szerint!
    Remek.

    VálaszTörlés